BREXIT, wat betekent dit op 31 december 2020 voor uw logistieke proces op Douane niveau?

Eén ding is zeker, als het Verenigd Koninkrijk onze Europese Unie verlaat en u exporteert nu naar bijvoorbeeld Engeland of u koopt (importeert) daar goederen dan is er een douane-aangifte nodig. Of daar extra documenten bij dienen te komen is op Europees niveau nog niet duidelijk maar zodra hier meer nieuws over is zullen wij u hier zeker over berichten. Houd deze website dus in de gaten!

Naast de reguliere aangifte kunt u ook te maken krijgen met andere formaliteiten en certificaten zoals een keuring voor dierlijke producten, extra regels voor de uitvoer van afvalstoffen of accijnsgoederen. Tevens dient u met uw klanten of verkopers een Incoterm af te stemmen.

Wij als douane experts bij TTS kunnen u hierbij zeker van dienst zijn, wij begeleiden u en uw goederen en kunnen u hierin adviseren.

Wat moet u regelen voor de BREXIT?

Als u dus koopt of verkoopt aan het Verenigd Koninkrijk dan zijn de volgende zaken belangrijk om van tevoren te regelen:

  • U dient een EORI nummer aan te vragen bij de Belastingdienst, deze heeft u altijd nodig voor een douaneaangifte.
  • Ga na of u zelf de aangiften wilt doen of dit wil laten doen door een douane-expediteur zoals wij. Belangrijk om te weten is dat als u dit zelf wil doen en er is nu nog niets in uw bedrijf geïmplementeerd dat dit een tijdrovende klus is en u zeker kennis dient te hebben van douanezaken en ICT.
  • Als u importeert, dus goederen koopt vanuit de VK dan kunt u, als u dit nog niet heeft, BTW verlegging (artikel 23) aanvragen. Op deze manier betaalt u geen BTW bij de Douane maar u verwerkt dit in uw btw-aangifte. Wij kunnen u helpen bij de aanvraag hiervan.

Mocht u vragen hebben of heeft u hulp nodig bij bovenstaande punten dan kunt u ons bereiken via  [email protected]. Wij zorgen er dan voor dat u zo snel mogelijk een antwoord krijgt.

Share this post onLinkedInFacebookTwitter

TTS Customs | Dé Douane Specialisten

Onze ervaren Douane declaranten helpen u direct verder met uw vragen op het gebied van douane documentatie, export formulieren en de opmaak van export en import documenten. Kijkt u ook eens bij ons kenniscentrum voor meer informatie.  Meer weten over TTS Customs? Of bent u benieuwd waarbij wij u kunnen helpen? Laat onze declaranten u helpen en neem contact op.