Op 21 november 2019 is het Handelsakkoord tussen de EU en Singapore in werking getreden.

Import en export Singapore wordt goedkoper

Handelt jouw bedrijf dus met Singapore of wil je dit gaan doen dan kan je vanaf nu (bijna altijd) zonder invoerrechten de goederen importeren en exporteren. Jullie, maar ook jouw klant profiteert dus van een Preferentieel tarief. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je een oorsprongsverklaring in een voorgeschreven format, door de exporteur gesteld op een factuur of handelsdocument te zetten.

Exporteurs uit Singapore dienen dan gebruik te maken van het “Unique Entity Number” (UEN).

Voor zendingen met minder dan € 6.000 aan oorsprongsgoederen mogen exporteurs in de EU zelf een oorsprongsverklaring afgeven.

Singapore, met zicht op de Flower Dome, Marina Bay Sands en Singapore Flyer

Oorsprongsverklaring kan ook volstaan

Voor zendingen met meer dan € 6.000 aan oorsprongsgoederen dient u in het bezit te zijn van een vergunning Toegelaten Exporteur (TE). Als u al een vergunningnummer TE heeft, dan hoeft u deze niet nogmaals aan te vragen. U dient uw vergunningnummer TE te vermelden in de oorsprongsverklaring.

Mocht u van plan zijn om te gaan handelen met Singapore? We helpen je graag verder, onze goede contacten in Singapore verzekeren je een perfecte afhandeling van jouw zeevracht en luchtvracht van en naar Singapore. In combinatie met onze Douaneafdeling zorgen wij ervoor dat het van deur tot deur of van port tot deur kan worden geleverd.

Share this post onLinkedInFacebookTwitter

TTS Customs | Dé Douane Specialisten

Onze ervaren Douane declaranten helpen u direct verder met uw vragen op het gebied van douane documentatie, export formulieren en de opmaak van export en import documenten. Kijkt u ook eens bij ons kenniscentrum voor meer informatie.  Meer weten over TTS Customs? Of bent u benieuwd waarbij wij u kunnen helpen? Laat onze declaranten u helpen en neem contact op.