Douane & export documenten laten opmaken door specialisten

Het opmaken van douane en export documenten is niet voor iedereen dagelijks werk. Het vraagt om actuele kennis van de regelgeving op Douanegebied. Daarbij roept de verscheidenheid aan douane documenten nog wel eens vragen op. Welke oplossing is het beste voor mijn logistieke situatie.  TTS Customs® begeleidt u graag op dit gebied. Dagelijks zijn onze Douane specialisten bezig met het opmaken van importaangiftes, exportdocumenten of bijvoorbeeld een ATR of Eur.1 document. Dankzij onze directe koppeling met de Nederlandse Douane en Kamer van Koophandel kunnen wij ongekend snel voor u aan het werk. Want weet u al hoeveel invoerrechten en BTW u moet betalen voor uw zending?

Ook voor andere formaliteiten omtrent een transport staan onze specialisten voor u klaar. Zo maken ze oorsprongsdocumenten op, weten we alles over de passieve en actieve veredeling en zijn er consultants in te zetten om u te begeleiden met de aanvraag van vergunningen bij de Nederlandse Douane.

TTS Customs is onderdeel van TransHeroes | Smart Logistics Group. Dit kent vele voordelen, het bedrijf kent een lange geschiedenis in internationaal transport en alles wat erbij komt kijken. Wilt u het uzelf helemaal makkelijk maken? Besteed dan ook uw transport uit aan de logistieke helden uit Twente.

Invoeraangifte

Als u importeert van buiten de Europese Unie krijgt u ermee te maken: een invoeraangifte. De specialisten praten vaak over een IM-A document. TTS Customs maakt dagelijks vele aangiftes ter invoer op voor een grote verscheidenheid aan klanten. We berekenen de invoerrechten en te betalen BTW en klaren uw goederen in op de door u gewenste locatie in Nederland. Onze ervaren Douane declaranten begeleiden u van A tot Z. Klik hier voor meer informatie over een aangifte ten invoer. Wist u trouwens het toepassen van een Artikel 23 vergunning u veel liquiditeit kan besparen? Ook hierover informeren we u graag.

Douanevervoer

U heeft er vast wel eens van gehoord, even een T1-tje of T2-tje laten opmaken. Maar waarom eigenlijk? Hoe zit het nu met deze documenten en wat is het verschil tussen intern Uniedouanevervoer en extern Uniedouanevervoer. De vervoersspecialisten van TTS Customs helpen u graag op weg. Kijk hier voor meer informatie omtrent een T1 of T2 document. We leggen op deze pagina precies uit waarom u deze documenten op moet laten maken. Uiteraard verzorgen we dit graag voor u. Wilt u het toch liever in eigen hand hebben, we kunnen u ook begeleiden bij de aanvraag van vergunningen op Douane gebied. Neem contact op met een van onze douane specialisten.

Uitvoeraangifte

Gaat u exporteren buiten de Europese Unie of zelfs naar een van de EVA-Landen? Dan moeten uw goederen worden aangegeven voor uitvoer bij de Nederlandse Douane. Deze uitvoeraangifte of aangifte ten uitvoer, zoals ze ook genoemd worden maken we graag op voor u. Dagelijks passeren er vele export dossiers over het bureau van onze Douane specialisten. Gaat het om luchtvracht, zeevracht of transport over de weg? Als de goederen de Europese Unie verlaten moet u de uitvoer aangifte op (laten) maken. Ook komt het regelmatig voor dat uw klant vraagt om andere documentatie, zoals een EUR.1 of Certificaat van Oorsprong. We helpen u graag aan deze documenten, volledig digitaal. Wel zo makkelijk.


TTS Customs | Customs| Warehousing | Transport

Would you like to learn more about TTS Customs? Or would you like to know what we can do for you? Would you like to know about import or export? Or do you have another question? Please contact us and we promise that we will not disappoint you.