EUR-MED Document

Wat is een EUR-MED certificaat?

Een EUR-MED is een variant op een EUR.1 document, echter is er wel een belangrijk verschil aanwezig. Een EUR-MED certificaat is vereist wanneer u handelt en transporteert met landen waar de Pan-Euro-Mediterrane zone geldt. Dankzij deze overeenkomst kan er een tariefpreferentie plaatsvinden. In andere woorden een verlening van korting of vrijstelling op invoerrechten. Het doel van een dergelijk document is het aantonen van de (al dan niet-) preferentiële oorsprong van de goederen. Het principe van een EUR-MED is gelijk aan die van een EUR1. 

EUR-MED

Wat is er nodig voor het verkrijgen van een tariefpreferentie?

Voor u niet veel, mocht u niet bekend zijn met termen als preferentiële oorsprong of overeenkomst land, of heeft u van de bovenstaande alinea niet veel begrepen? Dan heeft u slechts één telefoontje nodig om een EUR-MED certificaat te verkrijgen. Dankzij een team van absolute douane specialisten is het opmaken van een EUR-MED document een fluitje van een cent. En heeft u nog vragen? Neem een kijkje bij onze speciaal ingerichte vraagbaak en vind hier het antwoord op uw douane-vraag. en voor de tarieven voor uw papierwerk, kunt u kijken op onze tarievenpagina.

  • Makkelijk en snel alle benodigde documenten opgemaakt
  • Stel uw klant niet teleur door onnodige vertraging
  • Geniet het vertrouwen en gemak van een volledige AEO status

Meer diensten onder één dak

TTS Customs is onderdeel van TransHeroes | Smart Logistics Group. Bij TransHeroes zijn iedere dag verschillende teams van specialisten actief om op al uw logistieke vragen antwoord te geven en daar naar te handelen. Zo verzorgen deze logistieke helden bijvoorbeeld een zeevracht vanuit China voor u inclusief alle randzaken. Ook voor spoedtransport, railtransport, luchtvracht en iedere andere modaliteit die u maar kunt bedenken kunt u contact met ze opnemen. Onze logistieke helden staan u immers graag te woord.


TTS Customs | Dé Douane Specialisten

Onze ervaren Douane declaranten helpen u direct verder met uw vragen op het gebied van douane documentatie, export formulieren en de opmaak van export en import documenten. Kijkt u ook eens bij ons kenniscentrum voor meer informatie.  Meer weten over TTS Customs? Of bent u benieuwd waarbij wij u kunnen helpen? Laat onze declaranten u helpen en neem contact op.