Certificaat van Oorsprong (C.v.O.)

Wat is een CvO en waar heb ik hem voor nodig?

 

Een Certificaat van Oorsprong wordt gebruikt om de oorsprong van de goederen aan te tonen. Het gaat dus om het land waar de goederen geproduceerd zijn. Dus niet om de herkomst van de goederen. (Lees hier meer over het verschil in oorsprong en herkomst van de goederen)

Een Certificaat van Oorsprong wordt ook wel CvO of Certificate of Origin genoemd.

Als u goederen gaat leveren aan een land buiten de Europese Unie kan het een verplicht document zijn. Dit verschilt per bestemmingsland. In veel gevallen moet de klant in het buitenland aantonen waar de oorsprong van de goederen ligt. Dit kan om verschillende redenen zijn, maar het heeft vaak met boycotten en handelspolitiek te maken. Saudi Arabië wil bijvoorbeeld geen enkele producten met de oorsprong uit de Verenigde Staten ontvangen. Met een CvO kunt u dan aantonen dat de goederen bijvoorbeeld van oorsprong Nederlands zijn. Daarbij wordt een CvO gebruikt om voordeel te ontvangen op invoerrechten. Ook dit heeft met handelspolitiek te maken.

certificaat van oorsprong

Een belangrijk document dus, zelf maken of laten opstellen?

 

U kunt een CvO aanvragen via de Kamer van Koophandel, u moet dan zelf een softwarekoppeling hebben met de Kamer van Koophandel. U kunt het ook aanvragen met de post, de verwerking ervan duurt dan echter wel enkele dagen. U kunt er ook voor kiezen het door ons te laten opmaken. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om een Certificaat van Oorsprong op te maken. Daarbij hebben wij rechtstreekse koppeling met de Kamer van Koophandel en kunnen wij u razendsnel van een CvO voorzien. Dat doen we ook nog eens tegen een erg scherp tarief. Kijk maar eens op onze tarievenpagina.

Volledig verzorgd transport traject inclusief Certificaat van Oorsprong

 

Als u een CvO nodig heeft moet u wellicht ook zelf zorg dragen voor het vervoer van de goederen. Het treft dat TTS Customs onderdeel is van TransHeroes | Smart Logistics Group. TransHeroes is gespecialiseerd in Full-Service-Dienstverlening voor transport en logistiek. Van zeevracht tot wegtransport en van luchtvracht tot koerierszendingen, ze verzorgen het snel en graag voor u. Zonder enige moeite verzorgen de logistieke helden uit Twente dus uw douane documenten en uw internationale transport.  Maar we helpen u ook graag als u alleen een CvO nodig heeft!

Neem contact op en leg uw vraag voor aan een van onze douane experts.


TTS Customs | Dé Douane Specialisten

Onze ervaren Douane declaranten helpen u direct verder met uw vragen op het gebied van douane documentatie, export formulieren en de opmaak van export en import documenten. Kijkt u ook eens bij ons kenniscentrum voor meer informatie.  Meer weten over TTS Customs? Of bent u benieuwd waarbij wij u kunnen helpen? Laat onze declaranten u helpen en neem contact op.