Oorsprongsdocumenten

Waarom heb ik oorsprongsdocumenten nodig?

oorsprongsdocumenten

Wanneer u zaken doet met een partij buiten de EU zult u in veel gevallen te maken krijgen met verplichte oorsprongsdocumenten. Hier gaan politieke gronden aan vooraf. Het is namelijk zo dat er bij een boycot op een bepaald goed of juist bij een poging om de economie tussen twee landen te versterken bepaalde regels zijn opgesteld. Zo kan er een kwantitatieve beperking zijn op kleding uit Vietnam, met een certificaat van oorsprong kan dan worden aangetoond waar een kledingstuk geproduceerd is zodat Nederland als lid van de Europese Unie niet te veel Vietnamese kledij importeert en geen internationale regelingen overtreed. Er kan dan sprake zijn van extra heffingen of in het geval van een poging de economie tussen twee landen te stimuleren kan er sprake zijn van een vrijstelling van het betalen van invoerrechten. Er moet dus een dergelijk document worden opgemaakt voor ieder goed waar een internationale regeling voor getroffen is.

 

Erkende douane specialisten voor u aan het werk

TTS Customs heeft dankzij haar volledige AEO status een directe koppeling met de Nederlands Douane. Hierdoor kan er sneller gewerkt worden en worden er minder vaak controles uitgevoerd, en hier plukt u de vruchten van omdat er zo flink wat tijd bespaard wordt. Weet u bijvoorbeeld of u een certificaat van oorsprong of van herkomst nodig is? En hoe maak je deze op? Op deze vragen vindt u antwoord bij onze vraagbaak of van onze douanedeclaranten.

Volledige ontzorging binnen handbereik

TTS Customs is onderdeel van TransHeroes | Smart Logistics Group. Dit houdt niet alleen in dat u profiteert van de zekerheid van een erkende partij die weet waar ze over praten, maar het scheelt u vooral veel tijd en geld. Omdat alle specialisten van de verschillende facetten die nodig zijn om een transport te verzorgen onder één dak werken, zijn de lijntjes kort en kan er in een razend tempo gewerkt worden. Dit, in combinatie met de directe koppeling met de Nederlandse Douane, zorgt er voor dat wij u het werk uit handen nemen. Heeft u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op of vul ons offerteformulier in.

 


TTS Customs | Dé Douane Specialisten

Onze ervaren Douane declaranten helpen u direct verder met uw vragen op het gebied van douane documentatie, export formulieren en de opmaak van export en import documenten. Kijkt u ook eens bij ons kenniscentrum voor meer informatie.  Meer weten over TTS Customs? Of bent u benieuwd waarbij wij u kunnen helpen? Laat onze declaranten u helpen en neem contact op.